Головна » 2018 » Лютий » 6 » Семінар з математики на базі Базалійської ЗОШ І-ІІІ ступенів
16:19
Семінар з математики на базі Базалійської ЗОШ І-ІІІ ступенів

06 лютого 2018 року на базі Базалійської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено районний семінар вчителів математики на тему «Сучасний урок. Сучасні підходи до викладання математики в закладах загальної середньої освіти».
Теоретичну частину семінару розпочала директор школи Безкоровайна Г.С., яка презентувала роботу закладу в рамках Нової Української школи.
Ганна Степанівна ознайомила учасників із методичною проблемою, завданнями та основними напрямками роботи закладу, розкрила основні шляхи та форми їх реалізації.
Учасники семінару відвідали урок математики у 5 класі. Урок провела вчителька математики Завальніцька О.І. Тут учні продемонстрували свої вміння і навички по додаванню та відніманню дробів з однаковими знаменниками.
Особливістю даного уроку було постійне супроводження практичних завдань слайдами на інтерактивній дошці.
Наступні етапи уроку включали самостійне розв’язування тренувальних вправ за підручником та роздатковими картками.
З метою перевірки рівня засвоєних знань та вмінь учні виконували самостійну роботу.

Інтерактивні методи та форми роботи такі як «Мікрофон», «Асоціативний кущ», «Мозкова атака», розв’язування задач за готовими малюнками, самостійна робота із взаємоперевіркою були продемонстровані вчителем математики Воробчук Т.М. на уроці геометрії у 8 класі.
З метою закріплення нової теми учні розв’язували різні та змістом та формою завдання та вправи.


Методист РМЦ Кедрун Д.М. особливу увагу у своєму виступі звернув на роботу з обдарованими дітьми. Дмитро Миколайович проаналізував результати участі учнів закладів освіти району в ІІ (районному) та ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики.
Методист РМЦ Богуцька С.М. наголосила на необхідності модернізації науково-методичної роботи у закладах загальної середньої освіти в умовах трансформації освітнього процесу.
На заключній частині семінару було обговорено відкриті уроки, вироблено методичні рекомендації.

 

 

Переглядів: 599 | Додав: KDM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: