Головна » 2018 » Січень » 12 » УВАГА ЗНО!
16:16
УВАГА ЗНО!

До уваги керівників закладів загальної середньої освіти району !

 

Про проведення ПРОБНОГО зовнішнього незалежного

оцінювання у 2018 році

Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 13.10.2017р. №150 "Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році", з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення ЗНО, в 2018 році пробне ЗНО відбудеться:
24 березня - з української мови і літератури;

31 березня - з англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, фізики, французької мови, хімії.

Реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні проводитиметься з 09 до 31 січня 2018 року.

Вартість одного пробного ЗНО для одного учасника складає 129 грн. 00 коп.

Пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами (з урахуванням реєстраційних даних учасників пробного ЗНО).

Оплату квитанцій можна здійснити в банківських установах України або в установах інших учасників фінансових послуг до 06 лютого 2018 року включно.

Особи, які здійснили оплату до 10 січня включно можуть зайти на сторінку "особистий кабінет" та перевірити стан оплати.

Звертаємо увагу на те, що реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

 

ВИТЯГ з ПОЛОЖЕННЯ
про пробне зовнішнє незалежне оцінювання
(наказ МОН України від 11.12.2015р. №1277)

Загальні положення.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (далі – пробне ЗНО) проводиться з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Пробне ЗНО проводиться щороку та здійснюється за технологією зовнішнього незалежного оцінювання.

Завдання для пробного ЗНО, що створюються у формі предметних тестів (далі - пробний тест), мають відповідати програмам зовнішнього незалежного оцінювання, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання.

Результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти та для конкурсного відбору на навчання до вищих навчальних закладів.

Учасники пробного тестування.

Участь у пробному ЗНО може взяти особа, яка виявила бажання пройти пробне ЗНО і зареєструвалася у визначені Українським центром строки (далі - учасник пробного ЗНО).

Реєстрація осіб для участі у пробному ЗНО.

Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному ЗНО, здійснюється регіональними центрами на підставі заяв таких осіб.

У заяві має бути вказана така інформація про особу: прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, контактний телефон, електронна адреса (за наявності), перелік навчальних предметів із зазначенням мови, якою особа бажає отримати завдання пробного тесту.

У разі одночасного проведення пробного ЗНО з декількох навчальних предметів особа може зареєструватися для складання тесту лише з одного із цих навчальних предметів.

Реєстрація для участі в пробному ЗНО вважається завершеною після надходження коштів для оплати послуг із проведення пробного ЗНО з обраного(их) особою навчального(их) предмета(ів) на рахунок регіонального центру, зазначеного у квитанції, що формується одночасно з заявою.

Функціонування пунктів проведення пробного ЗНО, пунктів обробки та пунктів перевірки.

Мережа пунктів проведення пробного ЗНО в межах територій областей формується на кожний день проведення пробного ЗНО.

Пункти проведення пробного ЗНО, пункти обробки та пункти перевірки функціонують відповідно до їх регламентів роботи.

Фінансування пробного ЗНО.

Фінансування заходів з підготовки та проведення пробного ЗНО здійснюється за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб.

Вимоги
щодо реєстрації осіб для участі

у пробному зовнішньому оцінюванні 2018 року

Дія цих вимог поширюється на закріплені за Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти (далі – ВРЦОЯО) території обслуговування (Вінницька, Житомирська, Хмельницька області).
Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (далі – пробне ЗНО) проводиться з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
Учасниками пробного зовнішнього незалежного оцінювання (далі - учасник пробного ЗНО) є особи, які зареєструвалися для його проходження та здійснили оплату.

Реєстрація учасників пробного ЗНО здійснюватиметься регіональними центрами оцінювання якості освіти з 09 до 31 січня 2018р. через мережу Інтернет.

На сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти можуть зареєструватися лише особи, які проживають (навчаються) у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях.
Особи, які проживають на території інших областей України, можуть зареєструватися через веб-сайт відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному ЗНО, здійснюється на підставі заяв таких осіб, що створюються за допомогою сервісу «Особистий кабінет» учасника пробного ЗНО.
У заяві має бути вказана така інформація про особу: прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, контактний телефон, електронна адреса (за наявності), перелік навчальних предметів із зазначенням мови, якою особа бажає отримати завдання пробного тесту.

Особи, які потребують створення особливих (спеціальних) умов в пунктах проходження пробного ЗНО, повинні вказати про них під час реєстрації:

  • для осіб з порушеннями опорно-рухового апарату, осіб, які одужують після травм, осіб із хворобами нервової системи – наявність в пункті проведення пробного ЗНО пандуса;
  • для осіб з порушеннями слуху – присутність перекладача жестової мови в аудиторії, де відбувається пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

У разі одночасного проведення пробного ЗНО з декількох навчальних предметів особа може зареєструватися для складання тесту лише з одного із цих навчальних предметів.

 

Для реєстрації особи, яка виявила бажання взяти участь у пробному ЗНО, необхідно:

- зайти на сторінку реєстрації на пробне ЗНО;

- заповнити реєстраційну форму; створити свою персональну сторінку "Особистий кабінет"; вибрати предмети пробного ЗНО;

- з персональної сторінки роздрукувати квитанцію на оплату вартості послугдля проведення пробного ЗНО (на кожен вибраний учасником предмет квитанція роздруковується окремо);

Вартість одного пробного ЗНО для одного учасника складає 129 грн. 00 коп.- на основі цієї квитанції здійснити оплату в установах будь-якого банку України або в установах інших учасників фінансових послуг до 06 лютого 2018року (включно).Факт зарахування коштів можна перевірити на своїй персональній сторінці «Особистий кабінет» (вхід на сторінку здійснюється за допомогою логіна та пароля, що самостійно встановлюються учасником пробного ЗНО під час реєстрації).Реєстрація для участі в пробному ЗНО вважається завершеною після надходження коштів для оплати послуг із проведення пробного ЗНО з обраного(их) особою навчального(их) предмета(ів) на рахунок ВРЦОЯО.Протягом періоду реєстрації особа може додати предмет пробного ЗНО.Не пізніше ніж за два тижні до проведення пробного ЗНО особа отримує доступ до інформації про місце та час проходження пробного ЗНО. Інформування здійснюється у формі запрошення на пункт проведення пробного ЗНО, яке необхідно роздрукувати зі своєї персональної сторінки «Особистий кабінет».

Терміни проведення пробного ЗНО:

  • 24 березня 2018р. - з української мови і літератури;
  • 31 березня 2018р. - з англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, фізики, французької мови, хімії.У разі неучасті особи у пробному ЗНО сплачені кошти не повертаються. Ця особа має право отримати примірник тестового зошита, звернувшись у триденний термін за адресою, указаною в запрошенні.

При вході до пункту пробного ЗНО учасник повинен пред’явити такі документи: запрошення;

  • квитанцію про сплату вартості послуг із проведення пробного ЗНО;
  • паспорт (свідоцтво про народження) або інший документ, що посвідчує особу.
  • ЗНО з іноземних мов:

  • демонстраційні варіанти тестів та відповіді

    Для того щоб полегшити підготовку до зовнішнього незалежного оцінювання, а також ознайомити майбутніх учасників із структурою тесту, Український центр оцінювання якості освіти публікує демонстраційні варіанти зошитів з англійської, французької, німецької, іспанської мов, примірники бланків для перенесення відповідей, а також зразки аудіотекстів до частини «Аудіювання».

    Демонстраційні варіанти тестів.

    На сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Предмети ЗНО» розміщено правильні відповіді до демонстраційних варіантів сертифікаційних робіт англійської, іспанської, німецької та французької мов.

     

    У 2018 РОЦІ ТЕСТИ З ІНОЗЕМНИХ МОВ МІСТИТИМУТЬ ЗАВДАННЯ З АУДІЮВАННЯ

    Нещодавно було оприлюднено оновлені характеристики сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання. Найсуттєвіші зміни внесено до сертифікаційних робіт з англійської, іспанської, німецької та французької мов: додано нову частину «Розуміння мови на слух (аудіювання)», збільшено кількість завдань і час, відведений на виконання сертифікаційної роботи, обумовлено порядок зарахування результатів для визначення оцінки державної підсумкової атестації випускників 2018 року, які вивчали мову на рівні стандарту або академічному та профільному рівні.

    Зміст і складність тестів відповідатиме Програмі зовнішнього незалежного оцінювання, що враховує специфіку вивчення іноземної мови на рівні стандарту або академічному та на профільному рівні. Тому тестування передбачає виконання сертифікаційної роботи, що містить завдання різних рівнів складності.

    Результати зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації буде визначено таким чином:

    1) результат виконання всіх 59 завдань тесту буде зараховано як результат ЗНО (за шкалою 100–200) під час прийому до закладів вищої освіти;

    2) учасники, які оберуть іноземну мову як предмет державної підсумкової атестації, отримають результат ДПА (за шкалою 1–12) залежно від рівня, на якому вони цю мову вивчали:

  • для тих, хто вивчав мову на профільному рівні, оцінкою за ДПА буде результат виконання всіх завдань.
  • для тих, хто вивчав мову на рівні стандарту або академічному, оцінкою за ДПА буде результат виконання завдань 1–32 і 49–59.
  • Уперше 2018 року сертифікаційна робота міститиме частину «Розуміння мови на слух (аудіювання)». На виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин. Учасникам буде запропоновано почергово прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин, а потім відповісти на різнопланові запитання, працюючи в зошиті. Ці завдання перевірятимуть здатність розуміти почуте й вибирати необхідну інформацію з прослуханих текстів. Аудіозаписи відтворюватимуться двічі. Учасники матимуть час (до 10 хвилин) для перенесення своїх відповідей на завдання частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)» у бланк А.

    Загальна тривалість роботи з тестом з іноземної мови – 150 хв.

  •  

Переглядів: 394 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: