Головна » 2012 » Березень » 28 » Семінар-практикум вчителів інформатики
21:42
Семінар-практикум вчителів інформатики
28 березня 2012 року на базі Теофіпольського НВК "ЗОШ І ступеня - гімназія" пройшов семінар-практикум вчителів інформатики району. В роботі семінару взяли участь 17 вчителів.

Висвітлюючи питання "Всеукраїнська освітня мережа "Щоденник": реєстрація та використання" вчитель інформатики Гаврилівської ЗОШ Пилипчук О.П. відзвітував про участь в обласному семінарі координаторів програми "Щоденник". Методист райметодкабінету Цісар С.С. проаналізувала стан впровадження у школах району цього інтернет-сервісу та поставила завдання більш активно вести роботу зі вчителями, учнями та батьками з метою якнайповнішого їх залучення до користування мережею. Учасники зауважили, що повноцінна робота учасників навчального процесу у мережі "Щоденник" можлива лише за умови належного фінансування доступу шкіл до мережі Інтернет у навчальний час.

З питання "Використання вільного програмного забезпечення в умовах школи" виступив Пилипчук О.П. Він висвітлив сучасний стан розробки та поширення вільного програмного забезпечення і порадив уникати встановлення неліцензійних програм, вишуковуючи натомість вільні аналоги. Вчителям було запропоновано для копіювання більше 1 ГіБ різноманітних вільних програм, які можуть бути використані на уроках та в позакласній роботі.

Вчитель інформатики Теофіпольського НВК "ЗОШ І ступеня - гімназія" Кедрун Д.М. підбив підсумки участі школярів району в обласній олімпіаді з інформаційних технологій. Зважаючи на невисокі результати учнів було вирішено пожвавити роботу з учнями над завданнями підвищеної складності.

Посилання за темою:

- Мережа "Щоденник" - http://shodennik.ua/
- Презентація "Вільне програмне забезпечення" - http://teachlab.ucoz.ua/load....-1-0-39
- Гілка на Всеукраїнському форумі вчителів інформатики, присвячена олімпіаді з ІКТ - http://informatic.org.ua/forum/29-1669-1
Переглядів: 903 | Додав: alex_p | Теги: вільне ПЗ, семінар, Щоденник, олімпіада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: