Головна » 2017 » Травень » 5 » День ЦО у загальноосвітніх закладах району
09:48
День ЦО у загальноосвітніх закладах району

На виконання наказу відділу освіти «Про проведення Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини» від 07.04.2017 року №83 у загальноосвітніх закладах району 27 квітня 2017 року проведено День цивільного захисту. З метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення організовано екскурсії, відвідування інформаційних центрів з питань цивільного захисту, підрозділу ГУ ДСНС України в Теофіпольському районі. З учнями та персоналом закладів були відпрацьовані дії в наступних випадках:

- подачі звукового сигналу «Увага всім!»,

- аварії (вибуху) з викидом у повітря отруйних речовин;

- пожежі на території школи.

У Новоставецькій школі І-ІІІ ступенів з метою практичної перевірки готовності школи до проведення ефективних заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу при виникненні надзвичайних ситуацій, була здійснена евакуація учнів, учителів та працівників закладу. Також були організовані та проведені заходи з пропаганди ЦЗ та питань забезпечення безпеки життєдіяльності людини.  Під час проведення уроків основ здоров’я учні 9-10-х класів відпрацьовували практичні навички надання першої медичної допомоги, виготовлення марлевих пов’язок, реагування на надзвичайні ситуації.
У Поляхівському НВК «ЗОШ І - ІІІст – колегіум» протягом дня проводилися різноманітні заходи: виховна година та конкурс малюнків «Вогонь – друг, вогонь – ворог» (Томчук Л.П.), вікторина «Перевір себе» (Грицишина Н.І.), практичне заняття «Виготовлення ватно-марлевих пов’язок». Учні 5-10 класів взяли участь у конкурсі стінгазет.

У Базалійській ЗОШ І-ІІІст проведено відкриті уроки за програмою:«Основи здоров’я»; «Захист Вітчизни»; «Фізичне виховання», організовано перегляд фільмів : « Як себе вести у надзвичайній ситуації», «Якщо стріляють», «Якщо ти став заручником», «Твоя поведінка в неспокійні часи» та екскурсію до пожежної частини селища.

День ЦО у кожній школі проходив згідно плану. До участі залучався керівний склад ЦО шкіл, постійний склад вчителів, обслуговуючого персоналу та учнів 1-11 класів.

Переглядів: 435 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: