Головна » 2012 » Лютий » 27 » Cемінар заступників директорів шкіл з НВР
13:45
Cемінар заступників директорів шкіл з НВР
24 лютого 2012 року на базі Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи. Тема семінару: «Особливості проведення навчальних занять в системі профільного навчання та до профільної підготовки». Керувала роботою семінару завідуюча районним методичним кабінетом Міщишина В.М.

Із аналізом роботи школи з даного питання виступила директор школи Ковтонюк Н.П., яка сказала, що профільна школа − вимога часу. В школі організовано допрофільне навчання учнів 8-9 класів та профільне навчання учнів 10-11 класів (11 клас − інформаційно-технологічний, 10 клас − універсальний профіль). Допрофільне навчання розпочинається ще із середніх класів. Так 5-7 класи за рахунок варіативної частини навчального плану вивчають курси за вибором «Інформатика».

Завуч школи Ковальчук О.М. сказала, що профільне навчання виробляє в молоді прагнення до об’єктивної оцінки власних можливостей, здібностей і знань; формує уміння приймати оптимальні рішення, щодо здобуття освіти і майбутньої професійної діяльності; формує початкові професійні якості та вміння, прагнення до знань правил працевлаштування. Наголосила, що створення профільних класів, шкіл викликано бажанням молоді отримати освіту, яка б відповідала міжнародним стандартам. А тому велике значення мають сьогодні особливості проведення навчальних занять в системі профільного навчання та допрофільної підготовки.

Були проведені відкриті уроки з інформатики (11 клас, Пилипчук О.П.), географії (8 клас, Ковальчук О.М.), світової літератури (9 клас, Ковальчук С.І.), іноземної мови (10 клас, Куліковська Ю.С.), історії (6 клас, Шевчук О.В.).

До Міжнародного дня рідних мов було проведено із учнями 5-6 класів виховний захід «Квітни, рідна мово» (керівники − вчителі Журавська Г.В. та Пилипчук О.О.).
Одночасно учні школи (2-11класи) взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Патріот» (координатор Пилипчук О.О.).

З учасниками семінару було проведено практичне заняття з використання Всеукраїнської освітньої мережі «Щоденник».
Переглядів: 778 | Додав: alex_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: