Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Відкрите заняття з учнями 9-11 класів на тему «Толерантність»
14:18
Відкрите заняття з учнями 9-11 класів на тему «Толерантність»

 13 жовтня 2016р.на базі Базалійської ЗОШ І-ІІІ ст. практичні психологи  району провели відкрите заняття з учнями  9-11 класів на тему  «Толерантність»

 Практичні психологи використовували різні вправи,які підвели дітей до  наступного:

  •  Мені здається: у голові кожної людини лише думки про власне благо.  Раніше теж не всі турбувалися про тих, хто поруч, але поняття  доброта, толерантність та взаєморозуміння були близькими  кожному. Зараз ситуація помітно погіршилася.
  •  Ми не вміємо толерантно відноситися до інших, розуміти та поважати думку співрозмовника, вміти вислухати та підтримати людину, яка хоче бути почутою. На жаль, не всі розуміють реальну загрозу для суспільства без щирих відносин між людьми.
  •  Більша частина населення гадає, що лише матеріальне становище відіграватиме значущу роль у нашому майбутньому, адже ми самі створюємо своє завтра і обираємо свій життєвий шлях, на якому все продається і купується.
  • Люди дуже багато винайшли для комфортного життя, але тепер ми відгородилися один від одного високими парканами, не сподіваємося на підтримку інших, забули про довкілля, про кохання, повагу, честь, совість, вдячність, про близьких, рідних і чужих…
  • Усі марять лише грошима, але життя, в якому на гроші моляться, безглузде, в ньому неймовірна кількість сутичок, непорозумінь та негараздів.

 Всі учасники заходу прийшли  до висновку -

наше суспільство катастрофічно втрачає добрих, толерантних, щедрих людей і потребує поставити ці риси на перше місце.

 І навіть підлітки хочуть виділитися не за допомогою доброти, розуму, а так званими крутими звичками: курінням, пияцтвом, наркозалежністю, не розуміючи, наскільки це небезпечно для сьогоднішнього і майбутнього дорослого життя. 
Толерантність, терпіння, стриманість та взаєморозуміння - ці риси точно не притаманні сучасному суспільству. Лише небагатьом у нашій країні притаманне вміння вислухати та зрозуміти, почути і допомогти. Ми ніяк не схожі на зразкових людей, які допомагають один одному у важку хвилину, терпимо відносяться один до одного, дотримуються правил людяності по відношенню до оточуючих.
Скрізь сміття… Люди, які не зважають один на одного. Що можна подумати про таку країну? Лише одиниці уступають місце у автобусі, ведуть здоровий спосіб життя і намагаються зробити наше суспільство зразковим, а мільйони не знають, що таке добро, честь і совість. Так, ця правда дуже гірка, і треба взятися всім за розум, щоб виправити свої власні помилки . Це цілком можливо, якщо дуже постаратися - разом ми можемо зупинитися і не потрапити у провалля .

Кожен психолог запланував провести  такий захід  в своїх школах до Дня толерантності -16 листопада.

Переглядів: 433 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: