Головна » 2010 » Листопад » 30 » Учитель року 2010
15:58
Учитель року 2010

Учитель року – 2010

В грудні розпочнеться районний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2010» за такими номінаціями «Початкові класи», «Світова література», «Історія», «Іноземна мова (німецька)», «Образотворче мистецтво».

Конкурс «Учитель року» спрямовано на виявлення і підтримку творчої праці вчителів, підвищення їхньої фахової професійної майстерності, поширення передового педагогічного досвіду.

Попереду змагання: презентація конкурсантами власного досвіду; захист педагогічних ідей, технологій, методик, у тому числі за наданими на конкурс матеріалами, співбесіда: відповіді на запитання з педагогіки, психології, фахової підготовки, методики, загальної ерудиції (тестовий тур).

Для участі в конкурсі запрошуються всі вчителі, незалежно від стажу, віку і майстерності. Головне – вчитель має бути творчою особистістю.

Творчі якості вчителя дозволяють виявити і розвинути творчий потенціал учня: «Творчий учитель – творчий учень». Якості такого вчителя: спрямованість на формування творчої особистості (вибір змісту, методів, прийомів, форм і засобів, педагогічний такт; співпереживання; артистизм; розвинене почуття гумору; створювати проблемні ситуації; вміння розвивати допитливість у дітей, розвивати дитячу увагу.

На педагогів-конкурсантів чекають, психолого-педагогічні та творчі завдання. Серед завдань обов’язково є ділова гра «Я роблю так» (кожен учасник упродовж 5-10 хвилин виступає в ролі вчителя, ділиться педагогічними знахідками, демонструє цікаві форми роботи, а решта конкурсантів – у ролі учні).

Попередній аналіз даних етапів конкурсу дає змогу зробити наступні висновки: презентовані теми в основному відповідали сучасному освітньому сьогоденні, зросла педагогіка і методична компетентність учасників, їх досвідченість щодо використання інформаційних технології (всі конкурсанти мали комп’ютерний супровід). Члени фахових комісій вважають, що педагоги на достатньому рівні володіють теоретичними знаннями, на високому й достатньому практичному і фаховими.

Участь у конкурсі «Учитель року – 2009» дозволив освітянам району продемонструвати свій фаховий рівень, але на жаль призерів в обласному конкурсі немає.

Зичимо конкурсантам плідної праці, вагомих успіхів, яскравих вражень, продуктивних знахідок.

 

Міщишина Валентина Миколаївна

завідуюча методичним кабінетом

Переглядів: 681 | Додав: Explorer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0