Головна » 2018 » Листопад » 20 » Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.
15:14
Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи з населенням щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпеки життєдіяльності населення з 12 по 16 листопада 2018 року у закладах загальної середньої та дошкільної освіти району організовано та проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Протягом Тижня пройшли такі заходи:

Висвітлено питання запобігання невиробничому травматизму серед дітей при проведенні батьківських зборів.

Поновлено інформаційно-довідкові куточки з питань безпеки життєдіяльності.

Проведено конкурси, вікторини на знання правил безпечної поведінки та з питань профілактики невиробничого травматизму.

Проведено відкриті уроки, зустрічі з питань безпечної життєдіяльності та профілактики травматизму невиробничого характеру із залученням фахівців Теофіпольського районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та національної поліції Теофіпольського ВП ГУЕП в Хмельницькій області.

Відпрацьовано практичні дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим.

Так, у Поляхівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-колегіум» проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності на тему «Здоров’я – скарб» під час якого проведено практичні заняття з учасниками освітнього процесу (надання першої долікарської допомоги, виготовлення ватно-марлевих пов’язок), продемонстровано навчальні відеофільми, проведено конкурси малюнків, плакатів і стіннівок, вікторини з питань безпеки життєдіяльності, організовано виставки, поновлено куточки БЖ, проведено спортивні змагання.

У Воронівецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено гру-квест «Свято здоров’я». Участь у грі взяло 3 команди – «Вітаміни » учні 6 класу, «Здорова нація» учні 7 класу та «Антитіла» учні 9 класу. За результами гри-квесту переможцями стала команда «Здорова нація» учні 7 класу, на другому місці опинилася команда «Вітаміни» 6 клас і третє місце вибороли «Антитіла». За перемогу у грі команди отримали грамоти а також приємні сюрпризи.

Завдяки проведеному заходу учні показали свої знання з безпеки життєдіяльності, а також навчилися новому.

У рамках Тижня педагогом-організатором та класними керівниками Лисогірської ЗОШ І-ІІ ст. розроблені цікаві пізнавальні бесіди для учнів 1-9 класів «Безпечний світ», "Як не допустити пожежі","Безпека на дорозі","Наодинці - вдома" ,під час яких учні пригадали, як потрібно поводитись, щоб не потрапити у небезпеку. Проведено виховні години "Основні правила поведінки при виявлені сторонніх предметів" та інструктажі по техніці безпеки "Безпека на дорозі, вдома, в школі".

Основною метою загальношкільного пізнавального заходу «Вогонь-наш друг і ворог!» було навчання підростаючого покоління відповідальному ставленню до безпеки власного життя та безпеки життя оточуючих. Учні були активними учасниками конкурсу малюнка та стіннівок "Надзвичайні ситуації очима дітей", «Допомогти! Врятувати! Запобігти!»

На заклади дошкільної освіти покладається відповідальність за формування у дошкільнят навичок безпечної поведінки.

Освітня робота з дітьми дошкільного віку повинна забезпечити необхідний рівень знань дитини для безпечного перебування в навколишньому середовищі та вироблення в неї елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях. В усіх закладах дошкільної освіти району Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності проходив насичено, змістовно.

Робота ЗДО з питань безпеки ведеться з усіма учасниками освітнього процесу: з вихованцями дитячого садка, з їх батьками та працівниками закладу. Педагогами  ЗДО №3 «Бджілонька» за участі творчої групи проведена низка заходів : проведені тематичні заняття у всіх вікових групах «Маленькі пішоходи», «Подорожуємо автобусом», тематична розвага «Твоє здоров’я в твоїх руках.

Дошкільнята ясел-дитсадка №2 «Білочка» залюбки приймали участь у рухливих іграх «Автомобіль та пішоходи», «Пожежники на навчанні», у іграх-естафетах «Яка команда швидше загасить вогонь».

Для персоналу Базалійського ЗДО «Берізка» підготовлені консультації «Попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дорослих та дітей», ігрові тренінги «Чи знаємо ми дорожні знаки», «Сигнал: Увага всім!». Для батьків вихованців Волице – Полівського ЗДО «Берізка» підготовлені інформаційні повідомлення «Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій», «Перша медична допомога».

 

Переглядів: 430 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: