Головна » 2017 » Березень » 13 » Шевченківські дні у школі
10:32
Шевченківські дні у школі

Земля, яку сходив Тарас малими босими ногами…

Стало доброю традицією проводити у Новоставецькій школі у день народження та пам’яті Кобзаря Шевченківські дні. Цьогоріч вони були особливими. Адже на нашій рідній українській землі йде війна – жорстока, загарбницька. Шевченко – пророк застерігав усіх українців бути пильними, берегти та любити свій рідний край. Сьогодні, звичайно, Тарас Григорович Шевченко у кожного свій. Ми спільно з ним йдемо на захист рідної землі, боронимо, у цей непростий час, нашу мову, культуру, ментальність.

Талант Шевченка, його допитливість, надзвичайна любов до своєї землі, праця над собою – все це було підставою для появи в Україні геніальної людини. Ми у школі пишаємося тим,що визначний письменник та художник народився на нашій українській землі. Його твори відразу пробили мур байдужості та ворожості до українського слова, підняли нашу мову та літературу до світового рівня. Він є для нас і батьком Тарасом, натхненним голосом цілого народу, і будителем нації.

У рамках національно-патріотичного виховання школа відзначила 203-річницю з дня народження Т.Г. Шевченка. Учні малювали плакати до творів Т.Г.Шевченка. Бібліотекар Король Ганна Михайлівна підготувала виставку літератури «Завжди живий Шевченко» та вікторину «Шевченко знаний і незнаний» для учнів початкових класів. Учні 3 класу були найактивнішими учасниками свята. Вчитель української літератури Бондар Марина Вікторівна провела флеш-моб «Чи знаєш ти вірші Шевченка». Вчителька української мови та літератури Маринюк ЛюдмилаІванівна провела літерне свято-зустріч з Шевченком. На якому декламували вірші Поліщук Ілля, Патлай Назар, Наклюцька Софія, Вальчук Дарина, Бугай Іванна та Федорчук Тетяна. Паранюк Вікторія, Горобець Христина та Павлюк Тетяна виконали пісні покладені на слова Шевченка. Старшокласники виконали уривок із балади «Тополя». Школярі продемонстрували хороші знання творів Кобзаря, сторінок його життя. Проведений Шевченківський тиждень у школі виявив велику любов, повагу та інтерес учнів до вивчення творчості Тараса Григоровича Шевченка.

Переглядів: 781 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: