Головна » 2016 » Серпень » 25 » Засідання районних методичних об’єднань
15:57
Засідання районних методичних об’єднань

     25 серпня 2016 року на базі Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулись засідання районних методичних об’єднань заступників з навчально-виховної роботи,  вчителів біології та хімії, української мови та літератури, математики, трудового навчання, основ здоров’я, фізики та астрономії, музичного мистецтва та художньої культури, педагогів-організаторів, класних керівників, шкільних бібліотекарів,  вчителів початкових класів, вихователів ГПД та дошкільних працівників.

У роботі методичного об’єднання учителів хімії приймала участь Дубковецька Галина Михайлівна – методист хімії Хмельницького ОІППО.

У своєму виступі наголосила на основні нормативні документи шкільної хімічної освіти, детально ознайомила із змінами, внесеними до навчальної програми з хімії у 8 класі,  коротко охарактеризувала зміст курсу хімії 8 класу.

Методист відзначила, що  сучасна система засобів навчання має бути представлена  навчально-методичним комплектом, до якого відносяться підручник, зошити з друкованою основою, збірки тестових завдань, довідники, звернула увагу на вимоги щодо оцінювання навчальних досягнень учнів.

У ході обговорення даного питання було згадано основні форми оцінювання: усне опитування, виконання самостійних робіт, тестування (письмове, комп’ютерне), тематична контрольна робота, підсумкова тематична оцінка. З особливостями впровадження нової програми з математики у 8 класах 2016-2017 навчального року ознайомила методист Хмельницького ОІППО Гринчук Людмила Володимирівна. Звернула увагу на те, що необхідною умовою формування компетентностей є діяльнісна спрямованість навчання, яка передбачає постійне включення учнів до різних видів педагогічно доцільної активної навчально-пізнавальної діяльності, а також практична його спрямованість.

Необхідно, де це можливо, не лише показувати виникнення математичного факту із практичної ситуації, а й ілюструвати його застосування на практиці.

Орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів 1-4 класів та методичні рекомендації до оновлених програм початкової школи стали предметом змістовного обговорення вчителів початкової школи.

За наслідками засіданнь предметних  методичних об’єднань вироблено рекомендації щодо підвищення якості освіти в районі.

.           

Переглядів: 455 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: