Головна » 2017 » Березень » 2 » Психологічна служба застерігає
15:12
Психологічна служба застерігає

Психологічна служба інформує.

УВАГА!

Небезпечні “розваги” ціною в життя

Брак спілкування з батьками, проблеми комунікації з однолітками, інтернет – причини, що підштовхують дітей до небезпечних розваг.

Всім учасникам навчально-виховного процесу !!!

Проводити бесіди з дітьми про Інтернет. Намагайтесь розповісти про шкоду сайтів , але не акцентуйте увагу, аби не проявити зацікавлення у тих дітей, котрі не чули про них. Тобто підходимо до всього дуже коректно. Провести відповідні виховні години із залученням батьків, тому що у таких ситуаціях найбільше вирішує батьківська любов.

Пильнуйте дітей і не будьте байдужими до чужих

 

НЕБЕЗПЕЧНІ САЙТИ

 

 

У смертельної гри багато назв, але результат завжди однаковий - закінчене життя і зламані горем батьки, які не розуміють, що ж змусило дитину звести рахунки з життям.

Найперші згадки про "море китів" з'явилися в Мережі ще два роки тому. Тоді ця хвиля прокотилася по всій Росії, про неї писали навіть великі видання, вели власні розслідування. Пасадили за грати навіть адміністратора однієї з груп - Філіпа "Ліса", який підштовхував подростов до самогубства у закритих групах, де учасникам протягом 50 днів давалися завдання, а у фіналі пропонувалося здійснити "самовипилювання".

Умовами "гри" було спілкування з адміністраторами чату у 04:20, а також носіння при собі ножів і нанесення порізів на руки. Основний принцип - підліток нібито пише на своїй сторінці в соціальних мережах пару повідомлень #синій кит, #тихий будинок, #явигре #разбудименяв420, #f57, #f58, після чого з ним зв'язується якийсь куратор.

Однак просто порізами на руках не обходиться. Зовсім недавно у підлітків з'явився нові запити. Тепер з "квестів" є "Біжи або помри". Дитина повинна перебігти дорогу впритул до наближення машині.

Але це не розгадує головну загадку - чому ж вони виконують все, що наказують їм робити адміністратори груп смерті" - найчастіше такі ж школярі, як і їхні жертви?

А ось розгадок чимало.
Багато хто з хлопців і дівчат підліткового віку вже стикалися з дуже "дорослими проблемами". Нерозуміння, невизначеність майбутнього і нерозділена любов, яка в цьому віці здається єдиною - можуть підкосити і дорослу людину. І до підлітка, пригніченого цими речами приходять думки про те, що тут не так вже й добре, як може бути. А ввічливі адміністратори смертельних груп вже напоготові з цілими альбомами сумної монотонної музики, уявною підтримкою і розумінням і великою кількістю картинок з пригнічуючими пейзажами і словами про безвихідь.

Особливо на підлітків впливає час, в яке творці груп воліють спілкуватися зі своїми жертвами - близько 4:00. Досвітній час і практична відсутність сну у підлітка інколи змішує сон і реальності та дії відчуваються нереальними. Тоді зловмисники і знаходять момент, щоб повідомити - "Все, що відбувається - сон. Вийди на дах, крокуй з нього - та прокинься.",

І це тільки одна зі схем. Друга - це погрози на адресу близьких дитини, який впуталося в подібну групу.

За повідомленнями одного з учасників групи, коли він повідомив про те, що хоче закінчити гру - адміністратор йому прислав посилання. А коли учасник по ній пройшов адміністратору надіслали його ай-пі адреса, за якою дізналися адресу і навіть номер квартири учасника. Слідом за цим почали сипатися погрози розкриття листувань, опублікування інтимних фото, які також були у списках "завдань" групи. І багато з тих, хто вже пішов з життя - могли зробити це під страхом ганьби або бажання вберегти своїх рідних.

У багатьох підлітків трапляються проблеми у житті, які здаються їм нерозв'язними. Тоді вони найбільше потребують підтримки і любові своїх близьких людей - не показовою і оптимістичною, а допомоги в розумінні себе і світу.

 

Переглядів: 366 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: