Головна » 2017 » Лютий » 21 » Професійна компетентність педагога - вимога сьогодення
15:17
Професійна компетентність педагога - вимога сьогодення

17 лютого 2017 року на базі Теофіпольського НВК «ЗОШ І ст. - гімназія» проведено районний семінар вчителів хімії на тему «Професійна компетентність педагога - вимога сьогодення».

Директор навчально-виховного комплексу Лаган Л.С. презентувала роботу закладу та ознайомила учасників із методичною проблемою, завданнями та основними напрямками роботи гімназії, розкрила основні шляхи та форми їх реалізації.

Методист районного методичного центру відділу освіти Теофіпольської районної державної адміністрації Богуцька С.М. наголосила, що педагогічна компетентність вчителя – це єдність його теоретичної і практичної готовності до здійснення педагогічної діяльності. Психолого-педагогічна підготовленість складається із знань методологічних основ і категорій педагогіки; закономірностей соціалізації і розвитку особистості: суті, цілей і технологій навчання та виховання; законів вікового анатомо-фізіологічного і психічного розвитку дітей, підлітків, юнацтва. Психолого-педагогічні і спеціальні знання є необхідною, але недостатньою умовою професійної компетентності. Практичне розв'язання педагогічних завдань забезпечують уміння і навички, передумовою яких є теоретично-практичні і методичні знання.

Особливу увагу у своєму виступі, Світлана Михайлівна звернула на основні шляхи підвищення професійної компетентності педагогів.

Вчитель хімії (спеціаліст вищої категорії) Сагадюк Н. І. презентувала учасникам семінару матеріали з досвіду роботи.

Учасники семінару відвідали урок хімії у 7 класі. На уроці учні ознайомилися із фізичними та хімічними явищами, хімічними реакціями та явищами, що їх супроводжують.

Вміння самостійно шукати та опрацьовувати необхідний матеріал при підготовці до уроків-семінарів було продемонстровано учасникам заходу на уроці хімії в 7 класі гімназії (11 клас) при вивчення теми «Спирти. Отруйність спиртів. Алкоголь-проблема соціальна та економічна».

За наслідками семінару було вироблено методичні рекомендації.

 

 

Переглядів: 539 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: