Головна » 2013 » Вересень » 5 » Перший урок, присвячений 200-річчю від народження Т.Г.Шевченка
12:49
Перший урок, присвячений 200-річчю від народження Т.Г.Шевченка
 

У 2014 році Україна і світова спільнота відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Отож, 2 вересня 2013 року на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 27.08.2013 року №1234 «Про проведення Всеукраїнського телевізійного уроку, присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка в усіх загальноосвітніх навчальних закладах району забезпечено перегляд учнями початкових та старших класів трансляції телевізійного уроку.

При підготовці до першого уроку для учнів початкової та середньої школи використовувались методичні рекомендації щодо проведення першого уроку, присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, розроблені департаментом освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації.

Перший урок викликав бажання в учнів більше дізнатися про життя Великого Кобзаря, значення його творчості.

Метою проведення першого уроку було пізнання учнями творчості Великого Кобзаря, виховання любові до рідного краю, патріотичне виховання, розвиток почуття гордості за свій народ, Батьківщину,узагальнення знань з історії нашого народу, його традицій, звичаїв.

До участі у першому уроці вчителі навчальних закладів району залучали батьківську громадськість, використовували шкільні музеї, бібліотеки. Врахували вікові особливості учнів, давали учням творчі завдання, що стимулювали активну пізнавальну діяльність школярів.

Уроки проводились з використанням інтерактивних технологій, презентацій, творів, знавців творчості Т.Г.Шевченка, тематичних вікторин… Організовувались виставки в шкільних бібліотеках, інформаційні куточки, огляди художньої літератури.

У Святецькій ЗОШ I-III ступенів:

 

     У Колісецькій ЗОШ I-II ступенів 



   

      У Марянівській ЗОШ I-II ступенів:


Переглядів: 936 | Додав: lenaM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: