Головна » 2018 » Березень » 28 » Обласний семінар керівників методичних об’єднань директорів закладів загальної середньої освіти
15:14
Обласний семінар керівників методичних об’єднань директорів закладів загальної середньої освіти

27 березня 2018 року на базі Теофіпольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 відбувся науково-практичний семінар керівників методичних об’єднань директорів закладів загальної середньої освіти області з проблем модернізації управління школою в контексті сучасних викликів.
Основним завданням семінару було здійснення обміну досвідом з питань модернізації управлінських функцій директора закладу освіти в умовах змін.
Відкрив семінар перший проректор Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук Віктор Іванович Очеретянко. Він акцентував увагу на основних питаннях реформування освітянської галузі.
З основними напрямками роботи та перспективами розвитку освіти Теофіпольщини присутніх ознайомила завідувач Теофіпольським РМЦ Міщишина Валентина Миколаївна. 
Досвідом роботи з питань управління школою в умовах змін поділилась директор школи Блащук Світлана Георгіївна.
Завідувач науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Оксана Анатоліївна Кошка у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на нових викликах в системі освіти та практичних діях керівників закладів загальної середньої освіти. Також вона детально зупинилася на питанні ролі керівника закладу освіти у формуванні системи науково-методичної роботи школи.
Методист науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Леонід Васильович Буймістер охарактеризував основні базові компетентності сучасного директора школи та провів практичне заняття з удосконалення досвіду прийняття правильного управлінського рішення в різних ситуаціях.
Протягом всього семінару, його модератором, першим проектором Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віктором Очеретянком робились узагальнення, надавались різноманітні методичні рекомендації та поради для врахування у подальші роботі керівниками закладів освіти.
Кожний виступ, розгляд кожного питання супроводжувався пошуком різних шляхів вирішення проблемних питань та обмін думками і досвідом роботи. 

Переглядів: 384 | Додав: Оксана | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: