Головна » 2017 » Грудень » 22 » Методика Олександри Дубограй
16:38
Методика Олександри Дубограй

Здоров’я у всі часи вважалося вищою цінністю, основою активного творчого життя, щастя, радості й благополуччя людини. Сьогодні ні в кого не викликає сумніву, що успішність навчання в школі визначається рівнем здоров’я.

Початкова школа – це старт здобуття знань і навиків зі здорового способу життя, навчанню використання отриманих знань за межами школи. Молодший школяр повинен знати, що неправильна постава може не лише завдати шкоди здоров’ю, але й зіпсувати людині життя. Тому в своїй роботі використовую методику Олександри Дубограй, професора Київського інституту гігієни, з використанням мішечків з сіллю для формування правильної постави у школярів. Завдяки цій методиці покращується зір, стає рівною постава, діти менше хворіють.

Починаючи з першого класу, привчаю учнів тримати на уроках мішечки з морською сіллю на голові. Якщо на уроці хтось спробує відхилитися від заданої осі, відразу відбувається падіння мішечка. Це сигнал для учня, що необхідно сісти правильно. З часом діти звикають працювати з мішечками й знають, що цей предмет просто необхідний.

Чому морська сіль? Тому що вона дуже велика і не висипається з мішечка, крім того може злегка масажувати голову, у ній містяться корисні речовини й мінерали, які сприятливо діють на організм. Це ще й хороша йоготерапія, яка необхідна в наших екологічно забруднених районах.

 

Класний керівник 2-го класу

Теофіпольського НВК

«ЗОШ І ступеня-гімназія»

Гладищук Тетяна Анатоліївна

Переглядів: 474 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: