Головна » 2017 » Травень » 3 » Дзвони Чорнобиля
16:34
Дзвони Чорнобиля

На виконання наказу відділу освіти Теофіпольської райдержадміністрації «Про підготовку та проведення в загальноосвітніх навчальних закладах району 31-х роковин Чорнобильської катастрофи» від 20.04.2017 року № 92 у загальноосвітніх закладах району організовано та проведено ряд тематичних заходів: зустрічі за участю громадян, які переселилися з радіоактивно забруднених територій, з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; уроки пам’яті, тематичні лекції, бесіди; конкурси дитячих творів та малюнків.

     Учні Святецької ЗОШ І-ІІІ ст. були активними учасниками уроків-пам’яті «Збережемо пам'ять Чорнобильський подій», виставки плакатів «Ні! другому Чорнобилю», майстер-класу по виготовленню з паперу журавликів у пам’ять про жертви Чорнобильської аварії. 28 квітня проведено мультимедійний екологічний альманах «Давай повернемо Землі всі веселкові кольори» присвячений Міжнародному Дню Землі. Мова йшла про необхідність збереження навколишнього середовища, як умови збереження людства. Одна із сторінок альманаху була присвячена 31-їй річниці найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській АЕС. За допомогою архівних фото та відеоматеріалів, книг і журналів було розкрито увесь масштаб трагедії, що спіткала українців після вибуху. Учні познайомилися з книжковою виставкою « Чорнобиль – чорний біль України», один із розділів присвячений неповторній та прекрасній природі. У 5-11 класах на уроках історії, біології, фізики, природознавства вчителями школи були проведені 5-хвилинки про Чорнобильську трагедію. Вчитель фізики Павлюк Я.В. провела з учнями 8-10 класів годину роздумів «Найбільша екологічна катастрофа сучасності», переглянули документальний фільм «Чорнобиль. Як це було».

 

 

 

 

             У переддень 31 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС, яка принесла Україні гірку, як полин, славу, у Новоставецькій ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов захід пам’яті «Чорнобильський біль", яку організовано провів із своїми учнями класний керівник Шершун В.Й. Учні ознайомились з історією трагедії, яка трапилась на Чорнобильській атомній станції. Хвилиною мовчання пом΄янули всіх, хто згорів у реакторі, хто помер від великої дози опромінення, рятуючи світ від радіаційної чуми, переглянули документальний фільм «Атомні люди».  На конкретних прикладах, зі слів свого чоловіка чорнобильця - ліквідатора І категорії Короля Леоніда Сергійовича, бібліотекар Ганна Михайлівна, розказала про ті важкі дні перебування на атомній станції.  На закінчення діти ділилися своїми думками, переконаннями з приводу атомної енергії, висловлювали свої бажання жити і розвиватися в екологічно чистій країні.

У Базалійській ЗОШ І-ІІІст проведено ряд заходів:

- Лінійка – реквієм « Чи знаєш ти, світе, як гірко ридає полин»;

- Година класного керівника «Чорнобиль. Хроніка»;

- Урок – диспут «Мужність і біль Чорнобиля» (спільно з дитячою бібліотекою селища);

- Книжкова виставка «Чорне крило Чорнобиля»;

- Конкурс дитячих малюнків «Чорнобильська трагедія очима дітей».

     У Теофіпольській ЗОШ І-ІІІст №2 організовано тематичну книжкову виставку до 31 - роковин Чорнобильської катастрофи, проведено інформаційні хвилини по класах «Скорботна дата в історії нашого народу», лінійку - реквієм «Чорнобиль - біль і скорбота України», уроки пам’яті  «Чорнобиль - трава гірка», та виставку дитячих малюнків «Що я знаю про Чорнобиль».

 

Переглядів: 414 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: