Головна » 2017 » Березень » 29 » День театру у Лисогірському ДНЗ "Сонечко"
08:38
День театру у Лисогірському ДНЗ "Сонечко"

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня з 1962 року. Театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню кругозору. У розмаїтті засобів впливу на формування особистості дитини дошкільного віку театр посідає важливе місце. Це особливий - синтетичний вид мистецтва, який органічно поєднує в собі художнє слово, драматичну дію, поетику, живопис, музику та літературу. Він допомагає дитині глибше пізнати себе, внутрішній світ, спонукає її до самовдосконалення, викликаючи естетичні почуття та емоції в ході театралізованого дійства. Театралізована діяльність у дошкільному віці - один із найефективніших засобів педагогічного впливу на розвиток особистості дитини. Змістовно, цікаво пройшов тематичний день «День театру» у Лисогірському дошкільному навчальному закладі «Сонечко», де завідувач Ірина Огніста. Колектив поставив перед собою такі завдання: продовжувати знайомити з театром як видом мистецтва;

формувати бажання займатися театралізованою діяльністю;

розвивати інтонаційну виразність мовлення дітей.

Ірина Огніста та вихователька закладу Ірина Петрук продумали форми і методи роботи з дітьми протягом дня. На позитив налаштували з самого ранку, коли за посмішку дітям вручали різні фанти: паперові підсніжники, кульки, запрошуючи їх до театру. З дітьми розглядали ілюстрації на театральну тему: театральні герої, костюми персонажів, облаштування сцени, провели бесіду «Що я знаю про театр?». Після сніданку вихователі повідомили дітям, що вони йдуть до театру, пригадали деякі правила театрального етикету. Відбулася вистава «Вередій» (повчальна казка), за участю педагогів закладу та інсценізація за участю дітей.

В другу половину дня вихователі залучали дітей до театралізованої діяльності в групах: малювання, ліплення, ігрова діяльність з елементами творчості. Не були осторонь і батьки вихованців. Вони виконували домашнє завдання - скласти розповідь на тему: «Як ми разом ходили до театру» та готували костюми казкових героїв для своїх артистів.

Ось так яскраво з оплесками, вітаннями, посмішками, побажаннями, квітами відбулося свято театру у Лисогірському ДНЗ «Сонечко».

Театралізована діяльність приносить величезну користь для естетичного та духовного виховання, для становлення характеру дитини, для прищеплення їй найкращих рис, для утвердження себе в суспільстві.

Переглядів: 428 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: