Головна » 2016 » Лютий » 25 » Cемінар вчителів біології та хімії
19:18
Cемінар вчителів біології та хімії

       24  лютого  2016 року на базі Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ст. №2  відбувся семінар вчителів біології та хімії по питанню «Робота з обдарованою дитиною на уроках та в позаурочний час»

Директор школи - Блащук Світлана Георгіївна познайомила учасників семінару із головною метою, завданнями та приорітетними нарямками діяльності  закладу.

Світлана Геогріївна наголосила, що учні школи мають можливість всебічно розвивати свої здібності і таланти, як у школі так і в позашкільних навчальних закладах.

Результатом такої  роботи є щорічні призери  і переможці різноманітних інтелектуальних, спортивних, мистецьких конкурсів

Розвиваємо здібності учнів

         Роботу із обдарованими учнями продемонструвала вчитель біології  Наконечна Юлія Василівна, провівши відкритий   урок узагальнення та систематизації  вивченого матеріалу  у 6 класі по темі «Рослини».

На уроці учні захищали навчальні  міні-проекти по темах: «Листопад», «Квіти і комахи», «Рослини-мандрівники», «Рослини-хижаки».

  

Слідуючі етапи уроку включали рольові ігри, командні конкурси «Твори Незнайка» та «Питання від Знайки».

Учні показали свої вміння порівнювати та визначати залежність функцій від будови органу рослини, здатність мислити  та робити відповідні висновки та узагальнення.

На уроці було досягнуто поставленої вчителем мети.

Як виявляти та розвивати здібності дитини  показала вчитель хімії Шинкарук Наталія   Андріївна на уроці засвоєння нових знань та вмінь в 10 класі при  виченні теми «Лужноземельні елементи та Магній».

Особливу увагу на уроці Наталія Андріївна звертала на повтерення попередньго матеріалу, що є базовим для вивчення наступних тем.

Учні показали свої знання, вміння  застосовувати їх, шукати подібність та аналогію.

Особливо важливим елементом уроку було проведення експерименту, демонстрації дослідів.

На етапі узагальнення уроку учні виконували різнорівневі завдання, працювали самостійно з підручником.  

На заключній частині  семінару було обговорено відкриті уроки, вироблено методичні рекомендації.

 

Переглядів: 786 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: