Головна » Архів матеріалів

20 березня відбулося засідання територіально-організаційного міжшкільного методичного методоб`єднання  шкіл на базі Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 вчителів української мови та літератури.

Координатор: Мельничук В.К.-методист районного відділу освіти. Керівник: Блащук С.Г.- директор Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.У  засіданні взяли участь  вчителі  української мови та літератури Волице-Полівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів, Строковецької ЗОШ І-ІІ ступенів, Турівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Олійницької ЗОШ І-ІІ ступенів, Коров`єнської  ЗОШ І-ІІ ступенів. Тема методоб`єднання: «Організація навчання обдарованих учнів». Шпиця Ніна Володимирівна учителям району показала відкритий урок у 6-А класі з української мови.Виховний захід «З любов`ю до України» підготували учні 6-б,7,11 класів.

... Читати далі »
Переглядів: 703 | Додав: Wolsh | Дата: 01.04.2013 | Коментарі (0)

6 березня 2013 року  на базі Волицької ЗОШ I-IIступенів відбувся районний семінар-практикум вчителів математики на тему «Підвищення ефективності навчально-виховного процесу».
Мета семінару: ефективність застосування сучасних форм та методів навчання на уроках математики; уміння забезпечити єдність навчання та  виховання; обмін досвідом роботи вчителів; популяризація навичок співпраці, спілкування, обговорення.
Навчальний заклад презентувала директор Романюк Юлія Миколаївна. Про підвищення  ефективності  навчально-виховного процесу говорила  заступник  директора  закладу Ґуральник Галина Володимирівна.
Учасники семінару відвідали та обговорили відкритий урок математики у 5 класі «Дії  з десятковими дробами» та виховний захід для учнів 6-7 класів «Конкурс знавців математики», підготовлених вчителем вищої кваліфікаційної категорії Романюк Людмилою Михайлівною.
Підсумки роботи семінару підвела методист РМК  С.С.Цісар.
Учасники семінару висловили вдячність дирекції та педагогічному колективу школи за змістовно підготовлені навчально-виховні заходи.

... Читати далі »
Переглядів: 509 | Додав: Wolsh | Дата: 25.03.2013 | Коментарі (0)

12 березня 2013 року у Теофіпольському НВК "ЗОШ І ст-гімназія" проведено семінар вчителів початкових класів на тему: "Пошук, виявлення та розвиток творчих здібностей молодих школярів".
Учителям району було представлено панораму відкритих уроків:
  • з української мови у 3 класі провела спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист Заболотна Л.І.
  • урок позакласного читання у 4-а класі, відвідали у спеціаліста вищої категорії, старшого вчителя Ліщук А.П.
  • урок математики у 4-б класі спеціаліста вищої категорії Шелан В.М.
Учасники семінару ознайомилися із творчою майстернею "Мелодії педагогічних здобутків".
Відбулась міні-презентація вчителів початкових класів Теофіпольського НВК. Педагоги обмінялися думками з проблем семінару.
У роботі семінару взяли участь: заступник директора з науково-методичної роботи Дем'янова Є.С., заступник директора з навчальної роботи Юзефович Г.А., методист райметодкабінету Мельничук В.К.
Переглядів: 572 | Додав: Wolsh | Дата: 18.03.2013 | Коментарі (0)

12 березня 2013 року на базі Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор –Л.І.Бишук) відбувся семінар вчителів фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів району на тему :

«Диференційований підхід – основний організаційно-педагогічний принцип на уроках фізкультури»    

Учасники семінару відвідали відкритий урок  предмету "Фізична культура" з модуля "Волейбол" у 9 класі (вчитель - О.В.Ковтонюк)

та виховний захід "Сильні, сміливі, спритні !" (вчитель –О.В.Ковтонюк) – під час проведення уроку та виховного заходу було забезпечено виконання головної вимоги сучасних уроків фізвиховання – диференційованого підходу до учнів з урахуванням стану їхнього здоров’я, рівня фізичного розвитку, рухової підготовленості та статі.

... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: Wolsh | Дата: 14.03.2013 | Коментарі (0)

Шановні освітяни!
Прийміть до уваги!
Відбулися зміни до Положення про Всеукраїнський громадський огляд-конкурс стану умов і охорони праці в закладах освіти

Переглядів: 526 | Додав: Wolsh | Дата: 12.03.2013 | Коментарі (0)

28 лютого 2013 у Теофіпольському НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія» був проведений районний семінар заступників директорів шкіл на тему: «Використання інноваційних педагогічних технологій на уроках та в управлінській діяльності для поліпшення якості навчально-виховного процесу».
Відкриття семінару розпочалося з презентації-візитки Теофіпольського НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія», яку представила директор школи Лаган Л.С.
Учасники семінару відвідали уроки: природознавства у 3 класі (вч. Заболотна Л.І.), української літератури у 5 класі (вч. Савчук В.І.),  географії у 10 класі (вч. Богач О.В.), заняття курсу правознавства у 4 класі (вч. Станчук С.А.).
Заступники директора Дем’янова Є.С., Юзефович Г.А., Танащук О.С. познайомили гостей з презентацією методичної, навчальної та виховної діяльності закладу за даним напрямком. Учителями НВК були представлені міні-презентації .
Зацікавила учасників семінару екскурсія по школі, під час якої вони ознайомились з методичними здобутками педагогів школи.
Психолог Клепченко Т.М. підготувала для усіх заступників директорів психолого-педагогічний тренінг.
У заключній частині завідуюча методичним кабінетом районного відділу освіти Міщишина В.М. виступила з доповіддю «Планування та здійснення внутрішкільного контролю – шлях до підвищення якості знань школярів», зробила аналіз обласних учнівських олімпіад та обласних конкурсів МАН.
Семінар заступників директорів шкіл сприяв оновленню теоретичних знань, обміну досвідом роботи.
... Читати далі »
Переглядів: 588 | Додав: Wolsh | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

27 лютого 2013 року на базі Михиринецької ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся семінар вчителів інформатики на тему "Система роботи з обдарованими дітьми".
Учасники семінару ознайомилися із змістом роботи з обдарованими дітьми в Михиринецькій школі. Зокрема подивилися виховний захід - творчий звіт обдарованих учнів "Перші кроки до зірок" та відкритий урок для учнів 9 класу "Текстовий редактор Word" вчителя інформатики закладу Кеца Віктора Миколайовича.
Досвідом роботи з обдарованими дітьми поділилися вчителі: Дмитрук О.Р. з проблеми "Залучення школярів до гуртків, факультативів", Горобець В.П. - "Самоосвітня підготовка вчителя інформатики до роботи з обдарованими дітьми", Креденсар Л.О. - "Проведення позакласних заходів з інформатики", Кедрун Д.М. - "Підготовка учнів до олімпіад з інформатики та інформаційних технологій".
Обмін досвідом сприятиме підвищенню рівня організації роботи з обдарованими дітьми.
Переглядів: 583 | Додав: Wolsh | Дата: 01.03.2013 | Коментарі (0)

5-6 березня 2013 року Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти спільно з Департаментом освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації та Івано-Франківським регіональним центром оцінювання якості освіти проведе комп’ютерне діагностичне он-лайн тестування з української мови, математики та історії України учнів 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Вінницької та Хмельницької областей

Діагностичне он-лайн тестування стане початком серії моніторингів, що заплановано провести з цими учнями впродовж 2013-2014 навчальних років.

Основною метою діагностичного он-лайн тестування є надання учасникам інформації про їх рівень навчальних досягнень з предметів тестування, ознайомлення з тестовими завданнями, підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання. Учасники он-лайн тестування, дані ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Додав: Wolsh | Дата: 28.02.2013 | Коментарі (0)

19 лютого 2013 року на базі Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 проведено семінар бібліотекарів навчальних закладів району.
Присутні ознайомилися із новими формами роботи шкільного бібліотекаря Маслянчук Тетяни Кирилівни.
До уваги учасників семінару було запропоновано "Інтернет-кафе", віртуальна подорож "Я пізнаю світ!" та "Чудеса, чудеса".
Переглядів: 567 | Додав: Wolsh | Дата: 22.02.2013 | Коментарі (0)

21 лютого 2013 року у Теофіпольському НВК ЗОШ І-ст-гімназії проведено практичний семінар вчителів суспільствознавчих дисциплін загальноосвітніх навчальних закладів району.
Тема семінару: "Інноваційні технології та методи у викладанні історії та правознавства".
В інформаційно-презентаційному блоці було ознайомлено педагоів з активними та інтерактивними технологіяминавчання як і використовувалися підчас викладання історії та правознавства.
Практична частина семінару виокремлювала особливості використаня сучасних технологій "методом проектів".
Вчителі історії Станчук С.А. та Шевченко Л.Ю. в практичному блоці провели майстерклас з історії та правознавства, де інноваційні підходи до навчанняісторії та правознавства поділилися на два типи
 у Станчук С.А. 7 гімназійний клас (11 клас) - репродуктивний, а 6 гімназійний клас (10 клас) Шевченко Л.Ю. проблемній орієнтації освітнього процесу.
Переглядів: 568 | Додав: Wolsh | Дата: 22.02.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 61 62 »